Schadeposten bij Letselschade

Als je een ongeluk hebt gehad, kunnen er veel (onverwachte) kosten op je af komen. Als er een aansprakelijke partij is, kun je die kosten bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij terug vorderen. Het moet gaan om kosten die je door het ongeluk hebt gemaakt of nog gaan maken. Maar ook inkomen dat je misloopt. Aan wat voor kosten moet je dan denken? Hieronder staan een aantal veelvoorkomende schadeposten opgesomd!

1. Medische kosten

Als je met de ambulance bent vervoerd of geopereerd bent in het ziekenhuis door het ongeluk, dan gaat dat bedrag van je eigen risico af. Een ander voorbeeld dat veel voorkomt in de praktijk gaat over fysiotherapiebehandelingen. Het kan gebeuren dat je hier niet geheel voor verzekerd bent, of dat de verzekerde behandelingen op zijn. Op dat moment gaan wij van Blink Letselschade die kosten voor je terugvorderen.

2. Huishoudelijke hulp

Wanneer je door een ongeluk niet meer zelf het huishouden kunt doen en je moet daarvoor hulp vragen. Dat kan om hulp van je familie gaan of een externe poetshulp. Die kosten kunnen wij voor je claimen bij de verzekeraar.

3. Verlies aan verdienvermogen

Mogelijk kun je door het ongeluk gedeeltelijk of niet meer werken en mis je inkomsten. Als je in loondienst bent betaalt je werkgever vaak het eerste jaar 100% je loon door en het tweede jaar 70%. Dan loop je vanaf het tweede jaar dus 30% loon mis ten gevolge van het ongeval. Als je ZZP-er bent en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt, dan vallen je inkomsten helemaal weg. Het is dus van groot belang dat de verzekeraar dat financiƫle gat snel aanvult. Ook zwart werk kan geclaimd worden, mits daar genoeg bewijs voor is. Wij zorgen ervoor dat de verzekeraar de schade zo snel mogelijk uitkeert!

4. Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn, het leed en de ongemakken die je hebt ervaren door het ongeluk. Om de hoogte van het smartengeld te bepalen wordt er naar alle omstandigheden van het geval gekeken. Bijvoorbeeld of er blijvende beperkingen zijn, hoe lang je arbeidsongeschikt bent geweest en hoe lang de medische behandelingen hebben geduurd. We zoeken daarnaast aansluiting bij de Smartengeldgids. Door onze ervaring weten wij hoe te onderhandelen met de verzekeraar over een redelijk en passend smartengeldbedrag.

5. Overige schadeposten

Tot slot zetten we nog aan aantal overige veelvoorkomende schadeposten voor je op een rijtje:

  • Reiskosten
  • Vervangend vervoer
  • Kleding of spullen die kapot zijn gegaan
  • Hulp in de tuin of bij de verbouwing waar je mee bezig was
  • Verzorging die je nodig hebt
  • Gemiste carriĆØrekansen

Het kan om allerlei kosten gaan, als die maar een gevolg zijn van het ongeluk. Over de schadeposten zelf, maar ook over de vraag of ze zijn gemaakt ten gevolge van het ongeluk, kan discussie ontstaan met de verzekeraar. Wij hebben hier ruime ervaring in, geven advies en pakken die discussie indien nodig uiteraard voortvarend op.

Blink Letselschade staat voor je klaar

Wil je ons bellen? Ons telefoonnummer: 085 782 0550. Of stuur je liever een e-mail? Dat kan naar info@blinkletselschade.nl. Je kunt ook ons contactformulier invullen, dan nemen wij contact met jou op!

Meld jouw letselschade