Even voorstellen Noor - Banner

Even voorstellen....

Wat wil je later worden? Meestal zeg je dan niet dat je letselschadejurist wil worden. Toen ik op de basisschool zat, wilde ik al wel rechter of officier van justitie worden. Ik had toen al een sterk rechtvaardigheidsgevoel en ik wilde mensen gaan helpen. Ik ben daarom rechten gaan studeren in Tilburg. Maar strafrecht is toch spannender en die zaken ken je uit de media. Ik ben daarom ook strafrechtelijk afgestudeerd. Later ben ik bij toeval in dit vak ‘gerold’. En twee jaar geleden heb ik Blink Letselschade mee opgericht. Het letselschade vak is vrij onbekend en heeft vaak een wat stoffig en ‘grijze pakken’ imago. Onterecht naar mijn mening!

31-01-2023

Mooi werk

Ik vind het een super interessant vak. Moreel, sociaal en juridisch gezien. De vraagstukken zijn uit het leven gegrepen. Het speelt overal om ons heen bijvoorbeeld op werk, school, de supermarkt en in het verkeer. In de blogs die wij schrijven, delen we daar meer voorbeelden van. Ik kan eigenlijk nergens meer komen zonder door mijn ‘letselschadejurist-bril’ te kijken. Je hebt met alle mensen in de samenleving te maken. Want iedereen kan een ongeluk overkomen. Het is afwisselend. Je werkt niet hele dagen op kantoor, maar bezoekt slachtoffers thuis. Je bouwt een band om met slachtoffers, omdat je soms jarenlang optreedt als hun belangenbehartiger. Maar ook met de familie. Een ongeluk raakt tevens de omgeving van het slachtoffer. Je bent van het begin tot het einde van de zaak bij hen betrokken. Dat vind ik bijzonder. Ik vind het elke keer weer een mooie uitdaging om er samen met de verzekeraar uit te komen en passende oplossingen voor mijn cliënten te vinden. Ons vak raakt ten slotte veel andere rechtsgebieden, waardoor je nooit uitgeleerd bent.

Missie

Ik ben blij dat ik dit werk doe en mij gespecialiseerd heb in de letselschade. Het geeft mij een gevoel dat ik echt een bijdrage kan leveren in het leven van anderen. Er komt veel op een slachtoffer af na een ongeluk heb ik ervaren. Grote zorgen en onzekerheid; herstel ik nog wel? Hoe moet ik voor mijn kinderen of huisdier zorgen? Ik kan niet werken en nu heb ik geen inkomen, wat nu? Dan komen er ook nog veel kosten op je af, door bijvoorbeeld de medische behandelingen die je nodig hebt.

Ik mag slachtoffers helpen in die ingewikkelde en vaak emotionele fase van hun leven. Ik luister daarbij naar hun behoeftes en wensen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen omdat veel informatie die zij delen erg persoonlijk is. Daarnaast neem ik slachtoffers aan de hand mee in de stappen van het proces, zodat zij het begrijpen. Dan kunnen zij zelf meedenken en keuzes maken. Dat vind ik belangrijk. Niet over slachtoffers praten, maar met hen praten. De uiteindelijke beslissing ligt bij het slachtoffer. Het geeft mij voldoening indien het slachtoffer uiteindelijk de vergoeding krijgt waar die redelijkerwijs recht op heeft en geen risico’s loopt in de toekomst. Daar maak ik mij hard voor. Als een client aan het einde van de zaak tevreden is, dan is mijn missie geslaagd!

Impact

Dit werk kan ook best heftig kan zijn. Sommige zaken neem ik weleens mee naar huis. Zo was ik ooit betrokken bij een zaak waarbij een heel jong meisje tegen haar hoofd was getrapt door een paard. Zij raakte in coma en had ernstig blijvend hersenletsel opgelopen. Zij kon niet meer praten of lopen. Ik moest met haar moeder in gesprek over wat er precies gebeurd was. Dat was erg verdrietig. Het gaat natuurlijk nooit over ‘leuke’ dingen in mijn werk. Een beetje humor en luchtigheid vind ik daarom belangrijk in mijn werk. Gelukkig heb ik mijn achternaam mee. En heb ik fijne collega’s waar ik mee kan sparren en mijn hart bij kan luchten.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd doe ik graag dingen om mijn hoofd leeg te maken. Lekker naar buiten met mijn gezin, paardrijden in de bossen of in de tuin BBQ-en met vrienden of familie. Van muziek word ik ook heel blij. Festivals of concerten bezoeken, daar krijg ik energie van. In Brabant genieten wij van het bourgondische leven, met lekker eten en drinken. En een ‘kuukske’ bij de thee hoort erbij.

Ik hoop natuurlijk dat je nooit een ongeluk krijgt en dat ik je niet hoef te helpen. Maar mocht het nodig zijn, dan sta ik klaar en kom ik bij je ‘op de thee’.

Deel dit bericht via